Stadig like Gul, stadig like Kul, i dag setter vi farge på Lerwick Harbour

Vi dro fra Sølyst, Stavanger på fredag 20 mai ca 1930. 36 timer senere fortøyde vi i Lerwick Harbour, Shetland.

På vei over Nordsjøen hadde vi det for det meste helt magisk. Vindretning kom i all hovedsak fra siden, og vi hadde så og si flatt vann under hele overfarten. Likevel har vi både fått hilst både på sol, regn og vindstille.

Når vi nå klarer å dra på tur sammen, fem gutter, fem gode kammerater fra mange år tilbake, så velger vi å prøve å hygge oss litt underveis. Derfor er vi så fantastisk heldig å ha vår egen stuert og selvvalgte skipskokk. “Hei du, jeg elsker deg din jævel”. Kokken Tor står i byssa og har nedlagt veto på at posene med Real Turmat skal legges dypt ned i kjølsvinet. På denne turen er det lagt opp dagsmenyer med fire måltider. Frokost, Lunsj, Middag og Kveldsmat. Dessuten er Slappkista alltid åpen og lett tilgjengelig for hele crewet.

For å løfte trivselen ennå noen hakk, har vi med vår egen troubadur. Oroshi’s svar på Troubadurix, dog med vesentlig bedre teft for takt og toner enn vår venn fra tegneserien. Skipskalden vår har med gitar med stålstrenger som er mer finstemte enn hekla, og mandolinen:

"Made for the monster
Played by the pauper
Aged by the sage
Loved by the lunatic
-it's neck broken by the *******."

For å spe ytterligere på, har han også med seg munnharpa. Dette kan bli en tur for minneboka.

Vår første erfaring på Shetland, ble en engelsk frokost på “The New Harbour Cafè”, terningkast en sekser på høykant. Her møtte vi et spennende og hyggelig klientell med gode råd og vink til vårt videre opphold på en av våre vesterhavsøyer.

Etter en sen frokost i dag mandag, skal vi nå leie bil for å komme oss rundt på øya for å oppleve mer enn bare Lerwick.

Stay tuned – more to come.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *