Uten bil ei hel uke – FERIE

Akkurat kjøp meg en øl på flyplassen, roen er i ferd med å ta overhånd. Om en time lander jeg på Sola, blir henta før vi drar til seilbåten. Den Kule Gule, Oroshi, med hjemmehavn i Stavanger

Ca et år er gått siden jeg sist var ombord. Den gang seilte vi fra Stavanger til Aker Brygge på to døgn. I dag kaster vi loss og legger kursen vestover. Vi drar til Vesterhavsøyene. Til våre gamle venner fra vikingtida. Vår destinasjon skal være Lerwick, Shetland.

Denne gangen er vi fem kammerater, fem gutter som har kjent hverandre mer enn en generasjon. I dag tar vi oss fri, fri fra jobb, familie og hverdagsansvar. I ei uke blir det kun oss fem som skal sladre, juge og mimre.

Det er en god stund siden vi var samlet på liknende måte, med samme frihet. I ettermiddag forlater vi havna i Stavanger. Hvis vindene er snille med oss går vi iland i Lerwick i morgen. Da skal vi gjøre havna gul. Nå vil jeg smake på resten av øllen før jeg får besøk av Jørgen.

Kul Gul Båt på besøk i Oslo

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *