Back at Oroshi

I dag er det to måneder siden jeg var i Stavanger sist. Den gang ankret jeg opp med seilbåten Oroshi, etter at jeg hadde trosset alle korona råd, sammen med eieren av båten, og dratt til Frankrike for å hente skuta hjem.

Den gangen tilbrakte vi 7 døgn i åpent hav før vi ankom Norge, og måtte sone ei uke i karantene hotell.

I dag har jeg holdt meg innenlands, men har på nytt entret ombord i seilbåten for å seile rundt sørlandskysten, og inn til tigerstaden.

Med på turen denne gang er naturligvis båteier Helge Jarle, en italiensk førstereis Stefano, min dog så erfarne seiler men stadig lillebror Aril, og til slutt meg selv.

Båteierens familie venter i Oslo for å avvikle en båtferie langs sørlandskysten. Vi er innleid (utskremt) transporthjelp.

Vi ankom Tananger hvor vi ble tatt imot med italiensk pasta – al dente, før vi satte kursen ut mot Jærens rev. Det blåste snille vinder, og vi testet en 150 kvm genaker. Dog, vindretning trakk oss ut i litt feil kurs. Vi planla egentlig en jibb for å komme inn mot kysten igjen.

Dette gikk heller dårlig. Det endte med at vi måtte berge duken og starte jerngenoaen (Volvo 50 HP diesel)

I skrivende stund motorseiler vi sydover retning Lindesnes utenfor Kvassheim fyr. Storseil og motor i 6,5 knops vind betyr samme hastighet over grunn.

Én kommentar til “Back at Oroshi”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *