Life behind bars i et karantenehotell – men det er ikke noe fengsel.

Da vi ankom Stavanger på torsdag, valgte vi som lovlydige og moralske borgere å følge rådene fra norske myndigheter.

Vi henvendte oss til grensepolitiet, tok en korona-test, og fikk beskjed om at vi måtte flytte inn på karantenehotell i 10 dager.

Karantenehotellet var ikke noen straff eller noe fengsel (ifølge politiet), men vi måtte overnatte der. I øvrig kunne vi leve som vanlig, dra hjem, gå på byen, gå i forretninger osv så lenge vi holdt to meters avstand, og så godt som mulig unngikk folkemengder.

Mange gjør nettopp det, lever som normalt. Likevel er det flere som bare er på hotellet. Man får ikke lov til å oppholde seg i restauranter eller møterom. Alt er stengt ned. Smitte skal stoppes.

De som må bli værende på hotellet, er de som ikke kan komme seg noe sted. De som ikke har noen hverdag i distriktet, eller bil for å komme seg ut.

Da blir man hengende på hotellet, gjerne ute, hvor de står i grupper og røyker. Ingen ansiktsmaske, og generelt lite forholdsregler.

Hvis det er noe plass i Norge i dag hvor det er fare for å bli smittet, er det nettopp i et karantenehotell.

Måltidene blir satt fram utenfor hotellrommet, og “nytes” i ensomhet.

Jeg forsøkte å sende søknad, og appellere til kommuneoverlegen i Sola om å få “sone” min karantenetid i min hjemkommune. Dette falt for døde ører.

Karantenen må gjennomføres der hvor du ankommer Norge. Evt smitte skal ikke flyttes inn i landet.

Men det er ikke noe fengsel, må forstå. Du kan fritt bevege deg. Det er heller ingen som holder deg igjen på hotellet, du kan fritt dra. Men da får du sannsynligvis en bot på 20.000,-.

Med andre ord. Hvis du har god økonomi, kan du egentlig bare gi F…. i karantenebestemmelsene, og fortsette ditt vanlige liv.

Sms i dag tidlig:

“Fra nasjonalt kontrollsenter for innreisende: Krav om karantene i ti døgn gjelder for de fleste. Brudd på karantenereglene kan medføre straff. Isoler deg hvis du tester positivt. For medisinsk hjelp ring 116117. Mer informasjon: https://www.helsenorge.no/koronavirus/reise/#innreiseregler-til-norge”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *