Velkommen til Norge

I går fortøyde vi båten på Sølyst, og ankom ny hjemmehavn.

Som lovlydige og moralske nordmenn valgte vi å ringe grensepolitiet som skal registrere innreise til landet.

Der ba de oss komme til Sola for å ta ennå en korona-test. Den fjerde på ti dager, alle negative så langt.

Videre ble vi informert at vi nå skulle i karantene hotell. Dette skulle ikke føles som noen straff, det er ikke noe fengsel, og man kan leve normalt så lenge man holder to meters avstand. Det eneste er at man skal overnatte på hotellet i ti dager.

Hele tiltaket er å unngå importsmitte til landet. Ti dager på hotell. Du kan være ute om dagen, og gjøre det du ønsker så lenge man holder avstand.

Så lenge man bor i Stavanger kan vel dette funke. Synes likevel det blir noe tåpelig ved det hele.

For min del blir det nettopp fengsel. Jeg bor normalt i Larvik, og kan ikke foreta mine normale ting så lenge jeg er på Sola. Et problem jeg får, er at jeg vanskelig kan hjelpe mine foreldre på 84 og 94 år, i deres dagligdag.

Politimannen på Sola var vennligheten selv, men hadde ingen anledning til å gi meg dispensasjon til å reise til egen hjemkommune for å “sone” karantene der.

Derimot sendte han meg videre til kommuneoverlegen i Sola kommune som har mulighet for å se om jeg kan få mulighet for å flytte på karantenehotell i egen kommune.

Søknaden ble sendt umiddelbart, og vil bli fulgt opp med en telefonsamtale i løpet av formiddagen.

For vår del etter å ha reist til Frankrike for å hente en privat seilbåt, virker sikkerhetstiltakene vel byråkratiske.

Vi har som sagt tatt fire tester i løpet av de siste ti dagene, alle negative. Vi har vært tre kammerater ombord i en båt i 7 døgn uten å være i kontakt med noen andre individer.

De smittemessig farligste situasjonene vi har vært utsatt for, er de gangene vi faktisk har gjennomført testene. De gangene har vi vært i kontakt med andre. Ellers har vi vært isolert.

Jeg håper inderlig det finnes både fornuft og logikk på kommuneoverlegens kontor i Sola, hvis ikke blir jeg dømt til å sitte på hotellet for å “sone” en straff på 10 dager for å hjelpe en kammerat for å hente hjem sin nye seilbåt.

Jeg heier på kommuneoverlegen enn så lenge.

Én kommentar til “Velkommen til Norge”

  1. Så kom svaret: (jeg håpet på litt fornuft, men …..)

    “Hei Jørn,

    Karanteneoppholdet må tas der du krysser grensen, og jeg beklager med situasjonen du beskriver vil ikke bli klassifisert som sterke velferdshensyn.

    Kommunen tilbyr en test 2 tidligst 7 døgn et ankomst og denne skal være en PCR-test som sendes til sykehusets laboratorium for analyse. Nå du får negativ svar på denne testen er du ferdig med karanteneoppholdet ditt og kan sjekke ut av hotellet. Jeg gjør oppmerksom på at svaret kan ta 1-3 dager å få svar på, så dersom du har hatt 10 døgn på karantenehotell og ikke fått svar enda kan du også sjekke ut av hotellet.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *