Igang

Onsdag 5. mai Kl 18:15 forlot vi La Rochelle for å starte på veien hjem. Vinden var rolig, men mitt i trynet, så vi valgte å gå for motor den første biten.

Nå er vi igang med gult signalflagg på babord salingshorn, “my vessel is healthy and I request free practique”

kl 22:00 passerte vi Ile de Re, og ser hverken La Rochelle eller Fort Boyard (kjent fra Fangene på Fortet) lenger, og vi er på vei vest/nordvest.

Vi kvalte jernhingsten før mørket kom, og fulgte havets og vindens krefter og rytmer. Vi fikk vinden inn fra 60 grader og fulgte kysten mot Brest.

Når natta kom, begynte vi å gå vakter. Vi dundra gjennom natten i ni og en halv knop. Natta i Biscaya er mørk, og oss med svarte seil ble nesten stealth-mode reint visuelt (vi er veldig til stede både på AIS og RADAR).

På morgenkvisten tiltok vinden i styrke 15-17 ms. Litt småhavarier (røket fall og noen små problemer med sleidene i storseilet). Vi velger derfor å vende bauen mot Lorrient for å reparere litt før vi går videre.

Hvis noen har lyst til å følge vår reise kan dere finne båten, Oroshi, på marine traffic, eller klikke på denne linken: https://www.marinetraffic.com/en/ais/home/shipid:6655916/zoom:11

4 kommentarer til «Igang»

  1. Tøft!
    Flott å bli orientert, Jørn. Klarer fortsatt ikke å få båten fram på MarineTraffic, men jeg gjør vel en feil!
    De må ikke belaste båten/seila over evne! Det kosta tid å gå til lands å reparere.
    Fortsatt god tur!👍👍😊😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.